EL CONSELLER D’INTERIOR, RAMON ESPADALER, INAUGURARÀ LA 183a EDICIÓ DE LA FIRA DE MÓRA LA NOVA

  • El certamen aspira a mantenir els 50.000 visitants d’anys anteriors

La Fira Agrícola, Ramadera i Industrial de Móra la Nova arriba la setmana vinent a la seva 183a edició. El certamen, que se celebrarà del 23 al 26 d’octubre, compta amb una superfície total d’exposició de 10.000 metres quadrats i manté el mateix nombre d’expositors que en passades edicions, uns 130 als quals s’han de sumar els 30 de la Fira del Vi. El conseller d’Interior, Ramon Espadaler, serà enguany l’encarregat d’inaugurar la Fira el proper dijous 23 d’octubre a les 19.00 hores de la tarda.

L’organització del certamen preveu assolir unes xifres de públic similars a les de les darreres edicions, que oscil·len entre els 45.000 i els 50.000 visitants, provinents majoritàriament de la Ribera d’Ebre i de comarques veïnes com la Terra Alta, el Baix Ebre, el Montsià, el Baix Camp i el Priorat.

La Fira de Móra la Nova és una de les fires amb més història de tot Catalunya i és un referent per al territori. La gran varietat d’oferta pel que fa als expositors i firaires l’ha convertit en un certamen que molts ciutadans de la zona marquen a l’agenda i esperen amb ganes durant tot l’any. Es tracta d’una fira multisectorial, de manera que s’hi poden trobar des d’atraccions, bars i restaurants fins a estands de botigues i paradetes d’artesania, passant per l’exposició i venda de maquinària agrícola i vehicles de tot tipus.

Com a novetat, enguany hi haurà un canvi d’ubicació d’algunes parades de firaires, que es traslladaran del carrer Diputació a altres zones com l’ampli espai ubicat darrere del Centre d’Assistència Primària. “Hem decidit fer aquests canvis per comoditat dels veïns. És una fira que se celebra dins del poble, ocupant uns quants carrers, i per això cada any intentem que tothom estigui content i que res causi molèsties als veïns, millorant i canviant el que faci falta”, ha explicat el regidor de l’Ajuntament de Móra la Nova i director de la Fira, Ivan Vilanova.

La Fira segueix fidel als seus orígens agrícoles i ramaders. És per això que un dels espais més visitats és el pavelló ramader, al voltant del qual s’organitzen espectacles amb cavalls. Un any més, també tindran lloc les ja tradicionals Jornades Agràries de la Fruita, que enguany abordaran temes com la lluita contra les males herbes als cultius de fruiters i altres plantacions, o les noves tendències en el cultiu de l’ametller.

Cal destacar que en aquesta edició, com a acte previ a la Fira, aquest dissabte 18 d’octubre a partir de les 17.30 hores se celebrarà al Casal Municipal de Móra la Nova la jornada “L’economia de la Ribera d’Ebre. Present i futur”, coorganitzada pel Centre d’Estudis de la Ribera d’Ebre (CERE) i l’Ajuntament de Móra la Nova.

La Fira Agrícola, Ramadera i Industrial de Móra la Nova està organitzada per l’Ajuntament i la Fira de Móra la Nova, amb el suport i la col·laboració del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre, la Diputació de Tarragona, el Patronat de Turisme de la Diputació i el Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural de la Generalitat de Catalunya.

183a Fira de Móra la Nova

This entry was posted in General and tagged . Bookmark the permalink.