EUFÒNIC TANCA LA TERCERA EDICIÓ AMB ÈXIT I ES CONSOLIDA COM UN FESTIVAL DE REFERÈNCIA A LES TERRES DE L’EBRE

Passeig sonor a la torre de Sant Joan, una de les accions de l'Eufònic 2014

Passeig sonor a la torre de Sant Joan, una de les accions de l’Eufònic 2014

Eufònic. Arts sonores i visuals a les Terres de l’Ebre va tancar ahir diumenge la seua tercera edició amb la tradicional musclada musical al Xiringuito de la costa, amb una fantàstica sessió de Guille Milkyway dj. Han estat quatre dies intensos i plens d’activitats que, tot i que dissabte la nit es van haver de suspendre els concerts a causa d’una tronada, deixen un balanç molt positiu tant pel que fa al públic assistent com al nivell de les actuacions, sessions de djs, concerts audiovisuals, accions sonores i activitats diverses que s’han dut a terme. Eufònic es consolida en aquesta tercera edició com un festival de referència a les Terres de l’Ebre, augmentant les xifres del públic assistent, que ha respost amb entusiasme tant a les propostes més experimentals com a la vessant més lúdica i participativa del festival.
En l’edició d’enguany hi han participat trenta artistes, s’han programat nou actuacions musicals, quatre instal·lacions sonores, quatre visuals, tres tallers i diverses exposicions en tretze espais diferents repartits entre Sant Carles de la Ràpita, Amposta, el delta de l’Ebre, Tortosa i Vinaròs. Entre les actuacions amb més èxit, cal destacar el concert de Maria Coma a l’església nova de Sant Carles de la Ràpita, per al qual es van esgotar les entrades anticipades, o la proposta de Bradien i Eduard Escoffet, una proposta de música i poesia. També va sorprendre i entusiasmar al públic l’espectacle inaugural, Trinity d’Electronic Performers, del creador visual Óscar Sol amb la ballarina tortosina Anna Hierro a la plaça Agustí Vizcarro, “La Pin” del Museu del Mar. Va impactar també veure la Barraca de l’Encanyissada plena de gom a gom per a la intimista actuació del pianista de contemporània Carles Viarnès, el gran nivell de l’actuació d’Alizzz la primera nit a Lo Túnel o la resposta del públic a l’actuació de l’Orquesta del Eufònic Ganador, que va unir Za! amb els alumnes del seu taller d’improvisació.
La d’enguany ha estat l’edició més multidisciplinària d’Eufònic que ha mantingut també l’aposta per accions més arriscades i experimentals com la sintonia de campanes que els músics Llorenç Barber i Rossend Aymí van interpretar dijous al matí des dels campanars de la catedral de Tortosa i l’església arxiprestal de Vinaròs; la passejada sonora a la Torre de Sant Joan dins el projecte Camí privat de Lina Bautista i Laura Llaneli; o la instal·lació de campanes tubulars sota la musclera de l’Avi Agustí, una idea de Martí Ruids i Vicent Matamoros.
Algunes d’aquestes propostes s’adaptaran al format de l’Eufònic urbà, que se celebrarà de l’11 al 13 de desembre a l’Arts Santa Mònica de Barcelona. Mentrestant al Centre d’Art Lo Pati i al Museu del Mar encara es poden veure fins el 13 de setembre les instal·lacions de Lolo y Sosaku, Tana Garrido i Julia Martos i Edu Comelles.
Eufònic és una iniciativa de l’Associació Cultural Plan 9 i compta amb el suport de la Generalitat de Catalunya, l’Ajuntament de Sant Carles de la Ràpita, la Diputació de Tarragona i l’Ajuntament d’Amposta / Lo Pati – Centre d’Arts Visuals de les Terres de l’Ebre.

This entry was posted in General. Bookmark the permalink.